Verloop reis richting NZ - Reisverslag uit Nelson, Nieuw Zeeland van Birgit Lee - WaarBenJij.nu Verloop reis richting NZ - Reisverslag uit Nelson, Nieuw Zeeland van Birgit Lee - WaarBenJij.nu

Verloop reis richting NZ

Door: birgitvdl

Blijf op de hoogte en volg Birgit

03 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Nelson

Hallo allemaal,
Vrijdag 31 december plaatselijke tijd was het dan eindelijk zo ver: de trip naar Nieuw Zeeland kon beginnen. Na een paar mooie dagen in Berlijn en nog wat dingetjes vooraf af te handelen was mijn koffer de 31e ingepakt. Bij vertrek vanuit Ossendrecht naar Schiphol bleek het al enigzins mistig te zijn, gelukkig trok dit na verloop van tijd open toen we richting Amsterdam reden. Na mijn koffer afgegeven te hebben ben ik nog wat gaan eten met ons vader en moeder om vervolgens toch maar door de douane te gaan. Nu bleek dat ik eigenlijk ergens langs de douane moest, waar het al gesloten was. Dit aangezien het erg rustig was op het vliegveld, mede door oud en nieuw natuurlijk. Daarom werd ik omgeleid via een andere looproute (zeg gerust wil je Schiphol in zijn geheel zien, ik kan je inmiddels rondleiden). Vervolgens moest ik nog een keer langs de douane, dit was echter alleen mijn paspoort laten zien. Laat er nou net voor mij een buitenlander staan van wie zijn paspoortfoto totaal niet overeenkwam met zijn gezicht, dus was er even oponthoud. Nadat de man met iemand van de immigratiedienst mee moest, was ik aan de beurt en kon ik doorlopen naar de gate. Hier was het al druk, met vooral niet- Nederlanders (wel Chinezen).

Voor kwart voor 9 begon het boarden al, terwijl we pas om 21.45 uur vlogen. Nadat ieder zich geinstalleerd had, konden we gaan opstijgen. Ik moet zeggen dat is zo met dat vuurwerk wel erg mooi hoor! Wij hebben oud en nieuw in het vliegtuig gevierd met de stewardessen, piloten en andere reizigers. Naast het gebruikelijke aftellen kregen we ook champagne e.d. Toen het voor ons in het vliegtuig oud en nieuw was zaten we boven Riga (in een andere tijdszone, dus hebben we het eerder gevierd). Hier werd op dat moment een spectaculaire vuurwerkshow gegeven wat wij uitermate goed konden aanschouwen. Waarschijnlijk heb ik dus meer vuurwerk gezien als jullie, want ik hoor al van meerdere kanten dat het erg mistig was en je vrij weinig kon zien. Tijdens de vlucht heb ik wat films gekeken, muziek geluisterd en uiteraard heerlijk geslapen. Het was wel enigzins raar, want bij aankomst was het al kwart over drie 's middags, terwijl het dan Nederlandse tijd nog maar kwart over acht is.

In Hongkong moest ik naar de transferbalie van Air New Zealand om daar mijn tickets op te halen voor de vluchten naar Auckland en Nelson. Wat een prachtig vliegveld is het toch, zeker als je ook van boven af over de stad/ steden en het vliegveld kunt kijken. Het was er allemaal hartstikke nieuw en het was er ook schoon, wat ik persoonlijk wel erg fijn vind. Om naar de gate te gaan moest ik wederom langs de douane en ik moet zeggen, wat men in Hongkong zegt en wat ze het in het Engels proberen te zeggen: je verstaat het maar amper vanwege hun 'splaakgeblek'. Uiteindelijk bij de gate zitten wachten en naar het opstijgen en naar het landen van de vliegtuigen gekeken. Na verloop van tijd konden we weer gaan boarden. In het vliegtuig zat er een man van 29 jaar uit Nieuw Zeeland naast me. Hij had eerst acht maanden in Wales gewerkt en was vervolgens naar Hongkong gegaan om zijn zus te bezoeken. Nu was hij op terugreis naar Nieuw Zeeland. Dat was wel leuk gezelschap om mee te reizen, want op de vlucht naar Hongkong zat er een Chinees naast me die totaal geen Engels kon spreken.

In Auckland kwam de boost van het warme weer gelijk tevoorschijn, wat een verschil met Nederland. Allereerst moest je hier door de paspoortcontrole met de kaart welke iedereen in het vliegtuig moest invullen. Daarna moest ik mijn koffer gaan ophalen. In Amsterdam hadden ze gezegd dat hij gelijk door ging naar Nelson, maar in Hongkong bleek dit niet het geval te zijn. Gelukkig stond er in het vliegtuig in een boekje wat te doen bij de transfer van een internationale naar een nationale vlucht, dus dat was wel handig. Na het ophalen, en wederom wegbrengen (waar je eerst nog door de 'bio security moest), van mijn koffer moest ik naar een ander gedeelte van het vliegveld. In Auckland bestaat uit vliegveld namelijk uit twee gebouwen: een voor de internationale en een voor de nationale vluchten. Hier kon je in vijftien minuten naar toelopen, maar wat waren dat mooie vijftien minuten. Zo in het zonnetje met een prachtig uitzicht, welke ik nog nooit had gezien. Bij de nationale terminal hoefde je alleen maar je instapkaart te laten zien voor het boarden, voor de rest was er geen security check aanwezig. Toen ik eenmaal in de propellorvliegtuig zat, bleek zelfs dat je hier gewoon vloeibare stoffen mee mocht nemen. Na een kort vluchtje van 1,5 uur kwam ik aan in Nelson, waar de tante van mijn vader en haar man mij aan het opwachten waren. Vervolgens zijn we naar hun huis gereden en ben ik al om negen uur 's avonds naar bed gegaan aangezien ik toen toch wel moe werd.

Vandaag zijn we naar Richmond geweest en hier hebben we gelijk wat boodschappen gedaan. Ikzelf heb hier een simkaart en USB stick met Mobile Connect gekocht aangezien dat hier best handig is. Zelfs tijdens ritjes met de auto kom je langs mooie plekken met een prachtig uitzicht, echt onwaarchijnlijk. Vanavond gaan we waarschijnlijk nog even wandelen, want om dat hier 's middags te doen is dat eigenlijk niet doen met die warmte.

Overmorgen word ik opgehaald door Wendy, de dochter van mijn tante. Zij woon in Westport (ongeveer 3.45 uur rijden hiervandaan) en van daaruit ga ik ook (dag)tripjes maken. Haar zoon van 21 heeft ook vakantie, aangezien hij nog aan de universiteit studeert. Met Wendy en haar dochter ga ik vervolgens nog voor twee dagen naar Wellington met de boot. Wellington ligt namelijk op het Noordereiland en ik vertoef op het Zuidereiland.

Dit was het even voor nu, let niet op spelling of grammatica, want dat doe ik momenteel ook niet. ;-) Heel veel groetjes vanuit Nieuw Zeeland waar het momenteel 31 graden Celsius is.

Ps ik vind het leuk dat ik zoveel berichtjes krijg, thanks!

• 03 Januari 2011 - 07:20

Mama:

Hallo Birgit,
    Leuk om je verslagen te lezen. Zo blijven we op de hoogte en reizen we een beetje mee. Het is toch wel warm daar, wat een verschil met Nederland!
    De vliegreis is zo te lezen toch wel mooi geweest, en ook niet te saai ondanks de lange zit.
    Groetjes en nog een fijne tijd!
    pa en ma

• 03 Januari 2011 - 08:50

Lilianne:

Hej Bilgit,
    Goeie leis gehad zo te lezen. Heellijk daal met die tempelatulen en zo te lezen zal je jezelf voollopig niet gaan velvelen. Geniet el maal lekkel van meisje. Ik heb ook nog een weekje vakantie maal ik hou het voollopig bij Blugge......;-) Tot leesssssssssss Doehoei!

• 03 Januari 2011 - 09:38

Carly:

Nou meis ik ben toch wel een beetje jaloers hoor! Wat moet dat een bijzondere reis zijn geweest:)
    Geniet er lekker van deze maand!!! Kus

• 03 Januari 2011 - 16:54

Jenneke:

Ha Birgit,

Nou het eerste reisverslag klinkt goed. Als je een beetje aanspraak hebt, leuke filmpjes kunt kijken en een beetje kunt lezen valt de reis wel mee he...
    Ben erg benieuwd naar de rest van je verhalen en ga je ook nog foto's plaatsen?
    Heel veel plezier en geniet ervan!

Groetjes vanuit een koud Huijbergen, waar het voor de verandering weer aan het sneeuwen is...
    Jenneke

• 03 Januari 2011 - 20:02

Sjack:

Hi Birgit,

Nice to read your diary. We hope you have a good time in New Zealand. Enjoy your Holidy. It's good to read that the journey went uncomplicated. We look forward to the pictures. Why didn't you spoke chinees with the guy next to you on your trip to Hongkong? (joking)
    As you wrote New Zealnad must be beautiful even when you drive by car from one place to another place. We saw pictures from New Zealand when my mother and father in law where there. Those pictures showed a tremendous country. We hope you will make a lot of pictures so we can see it ourself.
    Say hello to my relatives in New Zealand.
    Don't forget to write in this diary so we can folow you.

Have e great time
    Christel, Sjack, Koen en Roos

• 04 Januari 2011 - 10:02

Sarina Riemens:

Lieverd!

Wat leuk te lezen! Je hebt dus een goede reis gehad en wat een lekker weer heb je daar. Ik hoor het al er wordt daar goed voor je gezorgd:) Ik zal je site in de gaten houden met al je verhalen, tussen al m'n hw door.. Pff, geniet jij maar heerlijk van de vakantie, owja en ik ben benieuwd naar foto's(a).

ILOVEYOU!!

• 04 Januari 2011 - 19:51

Helma:

hoi die birgit, zo je volgen is leuk jo. dan zijn we op de hoogte wat je doet waar je bent, en wat je zoal doet.

• 04 Januari 2011 - 21:09

Angela:

Hee Birgit,
    Wat leuk om je verhalen zo te kunnen lezen! Dat wilde je echt al heel lang he, naar Nieuw Zeeland! Goed dat je dat nu ook echt doet! Nog heel veel plezier en geniet er van, want de weken zullen waarschijnlijk wel voorbij vliegen!

Veel liefs,
    Angela

• 05 Januari 2011 - 15:11

A3nne:

Hé dame,
    Bofkont! Eerst snel Berlijn dan zomaar naar Nieuw-Zeeland. Geniet van de fantastische natuur! Enneh... ik weet wel dat het daar warmer is dan dit k...(hier staat koud ;-)landje hier.
    Groetjes A3nne

• 05 Januari 2011 - 17:43

Paulien:

Hey Birgit!

Wat een reis zeg! Echt wel heel gaaf! Geniet er van en natuurlijk ook van het lekkere weer!! En hou ons op de hoogte natuurlijk, wel leuk om je zo te volgen in de prachtige land!

• 05 Januari 2011 - 21:04

Karlijn:

Heey Birgit!
    Gelukkig heb je toch nog een beetje oud en nieuw kunnen vieren in het vliegveld! haha lekker met champagne daar:) In ieder geval nog veel plezier, je gaat vast nog heel veel mooie dingen zien dus geniet ervan!
    xxx

• 18 Januari 2011 - 13:02

Amanda:

Hey lieve leeklady.
    Mijn begin van het lezen is ook eindelijk gemaakt. Even pauze tussen de examens door :p Want het komt wijt men oren uit :D
    Ik lees even rustig verder!!