Back in Nelson again - Reisverslag uit Nelson, Nieuw Zeeland van Birgit Lee - WaarBenJij.nu Back in Nelson again - Reisverslag uit Nelson, Nieuw Zeeland van Birgit Lee - WaarBenJij.nu

Back in Nelson again

Door: birgitvdl

Blijf op de hoogte en volg Birgit

17 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Nelson

Hallootjes daar!

Hoe is het weer daar? Begint het alweer wat warmer te worden voor wanneer ik terug kom? Nee hoor, geintje. Ik zag dat het weer daar al iets beter wordt, zal wel beter zijn dan die sneeuw. Hier heb ik werkelijk waar vaak erg mooi weer gehad tot nog toe. Het heeft in totaal 1x geregend en dat was onderweg van Nelson naar Westport, eenmaal daar aangekomen was het opgehouden met regenen. Menig persoon hier zegt al dat ik de zon meebreng, aangezien het vorig jaar rond deze tijd juist regende en Westport erom bekend staat dat het nu regent. Hier heb ik niks van meegekregen, ik weet wel dat toen ik net weg was uit Westport het daar is gaan regenen.

Momenteel verblijf ik weer in Nelson bij tante Trees en Percy. De Westport-trip is echter nog niet beeinidigd, aangezien ik 27 januari daar nog naar toe/terug ga. Dan gaan we nog naar the lake (om te wandelen en kayakken) en Karamea wat daar nog op het programma staat.
De tijd in Westport is snel gegaan, een aantal dagen hebben ik het rustig aan gedaan door gewoon te gaan wandelen door Westport naar the gym en gewoon een dagje niks doen. De andere dagen zijn we op pad geweest samen met Wendy. Zo zijn we naar Constant bay geweest, waar een strand is. Het ligt een eindje van Westport vandaan en ligt bij een klein dorpje (en dan bedoel ik ook echt klein). Je kan hier uren rijden zonder huizen te zien en dan plots in the middle of nowhere een huis te zien en je vervolgens door een klein dorpje gaat enzovoorts. Nieuw Zeeland is misschien wel groter qua oppervlak dan Nederland, er wonen in totaal echter ruim 4 miljoen mensen.
Tevens hebben we op een dag de Charming Creek Walkway gelopen, uiteraard lopen wij alleen maar de langste routes aangezien Wendy fan is van wandelen en ik ook op deze manier. De route die we liepen was deels de route van de treinrails van de oude kolenmijn die daar is. Vaak kwamen we nog oude delen tegen van dingen die zijn gebruikt destijds. Nu worden de kolen middels kabelbaan, in bakjes naar de werkplaats gebracht.

Op vrijdag zijn we vroeg vertrokken opweg naar Blenheim om daar Sjaan, de dochter van Wendy op te pikken. Eerst zijn we bij the lake gestopt om hier te lunchen, het is hier prachtig. Er zaten overigens enorme alen in het water en ook een dood konijn wat wel zielig was. Verder zijn we onderweg gestopt bij een familie met wie Wendy bevriend is. Deze hebben een enorme farm, 2000 hectare groot en dat alles bij hun huis. Hier hebben ze 6 dalmatiers welke we hebben uitgelaten en gelukkig mochten ze mij wel. Verder hebben we hier nog wat gedronken, hier hebben ze als huisdier een lam (een grote). Deze is buiten gesettled maar mag ook naar binnen komen voor bijvoorbeeld een koekje te eten, echt super leuk om te zien. Daarna zijn we met de truck naar de top van the hill op hun range gegaan. Vanaf hier kun je bij goed weer het Noordereiland zien liggen. Na deze 'safari-farm-trip' zijn we doorgereden naar Sjaan en van daaruit naar Picton. Hier zijn Sjaan en ik op de ferry gegaan naar Wellington, waar een ander deel van de familie woont. Daar werden we opgepikt door Lilian, de zus van Wendy. Vervolgens zijn we naar hun huis gegaan aangezien het al donker was, deze staat overigens op een hill en in Wellington is er haast altijd wind, jeejtje mina zeg dat was te merken ook. Hier hebben we een drankje gedaan met zijn allen, met haar man en zoon en een vriendin van hem. De next day zijn we op stap gegaan voor een snelle city-tour-trip door Wellington. Dit is heel anders dan steden op het Zuidereiland, tevens heeft het veel musea. We zijn onder andere naar Tu Papa gegaan waar je wel 7 dagen kan verblijven voor je alles hebt gezien. Verder hebben we nog wat kunst gezien wat zeer gaaf was. Lilian heeft ook haar werkplaats laten zien, the university in Wellington. Ze is daar lerares in de fashion industry, zelf is ze namelijk ontwerpster. De school is gevestigd in een oud pand wat ook gehuurd kan worden, bijvoorbeeld in vakanties voor trouwerijen. Net als vandaag, we kwamen binnen en zagen in een soort atrium de bruid net binnenkomen, WOW! Wat een wedding zeg, ze hadden in ieder geval genoeg geld te besteden laat ik het daar maar op houden.

Hierna zijn we met de auto door Wellington gereden, ook langs de kust. Opvallend in NZ is dat de zee vaak minimaal 3 verschillende kleuren heeft, fantastisch. Hierna zijn we thuis pizza gaan bakken en hebben ze hier de finale van masterchef UK gezien, welke al was geweest in NL dus ik wist al wie er had gewonnen. De volgende ochtend zijn we weer naar de ferry gegaan om terug te gaan naar het Zuidereiland. Eerst hebben we Sjaan afgezet en vervolgens zijn we doorgereden naar Nelson voor mijn verdere verblijf.

De 21e tot en met de 24e gaan we naar Takaka en de 27e ga ik nog terug naar Westport om vervolgens op 1 februari weer terug te gaan naar Nelson en de 2e weer te vertrekken naar het oude vertrouwde Holland. Het is overigens wel raar om er opeens zoveel familie bij te hebben, ze zijn allemaal zo open en welkom, echt geweldig.:)

Heel veel groetjes vanuit Nelson waar het nu donker begint te worden met enigzins regen die voor morgen voorpseld is. Heel veel groetjes vanuit NZ, vind het echt heel erg leuk om al die berichtjes via deze site, hyves, facebook, mail te krijgen: DANKJEWEL!

PS sorry voor de engelse woorden tussendoor, ben inmiddels zo aan dat Engels praten gewend dat ik soms zelfs in Engels denk..

PPS er zijn inmiddels 3 foto-albums online op http://picasaweb.google.com/birgit.feyenoord/

PPPS zelfs birgit begint hier een beetje te verkleuren en dan niet (alleen) rood. ;-)

• 17 Januari 2011 - 08:39

Pa:

Je bent alweer halverwege je reis en zo te lezen heb je het nog steeds prima naar je zin. Heel goed. Porfiteer er maar lekker van want het is niet iets wat ieder jaar zal terugkomen. Veel plezier de komende weken.

• 17 Januari 2011 - 10:30

Sarina Riemens:

Lieverd!

Ik zag vanochtend je sms, ik lag gisteren al te slapen. Ik ga echt proberen snel te mailen, maar idd verhuizen/school = druk!! Maar wat tof om jouw verhaal te lezen, pfoee jij moet straks echt een weekend naar Den Haag komen om bij te praten, jeetje wat heb je al veel gedaan. Echt super leuk!! In m'n mail zal ik wat meer vertellen;)

Hele dikke kus en veel liefs!! Geniet er maar lekker van daar :) Xxxxxxx

• 17 Januari 2011 - 17:18

Paulien:

Hey Birgit!

Leuk leuk leuk om weer wat van je te lezen! En zeer verbaasd dat je zelf begint te verkleuren :) Haha ga je ook al in het Engels dromen, anders komt dat ook nog wel!! Maar weer veel leuke dingen gedaan en nog veel leuke dingen op het programma. Dus geniet er lekker van daar.

PS het gaat tegen de 2e helft van deze week weer wat kouder worden hier ;)

• 17 Januari 2011 - 19:32

Helma :

nou birgit je hebt het nog steeds goed naar je zin. Je verslagen zijn heerlijk te lezen. Nog een aantal weken dus geniet ervan wat dit is een belevenis die je niet elke vakantie zult meemaken. Geef Tante en Percy maar een knuffel van mij.

• 18 Januari 2011 - 08:21

Karlijn:

Hallo Bir!
    Jij doet echt veel zeg! Echt superleuk om te lezen:) Haha overal de zon mee naar toe blijven nemen! Vooral als je weer terug naar nederland komt, dat kunnen we hier wel gebruiken;) In ieder geval nog veel plezier voor de rest van de tijd dat je er nog bent, maar dat gaat zeker lukken!
    xxxx

• 18 Januari 2011 - 12:07

Mama:

Leuk om al je verhalen te lezen. Geniet er nog van en doe iedereeen heeeeel veeeel groeten!
    De foto's zijn geweldig mooi, zo reizen wij ook een beetje mee!
    Groetjes!

• 18 Januari 2011 - 13:16

Amanda:

BIRGIIIIT
    LeukLeuk om allemaal te lezen meid!
    Het zonnetje in huis he, of in NZ moet ik zeggen :D Wat een leuke verhalen en foto's meid! Geniet ervan, want hierna mag je nooit meer weg :P tis goed geweest zo hahahahah! nee hoor :D Leuk dat je een kleurtje aan het krijgen bent :D van de zomer bruinen we nog wel lekker bij bij A&A :D Ik ga weer verder leren. Geniet nog van je reis lieve meid!! xxxx

• 18 Januari 2011 - 14:21

Frans En Jenny.:

Hallo Birgit fijn dat je zo geniet van deze zo mooie reis het is een hele belevenis de foto.s zijn heel mooi en een goed verslag nog veel plezier .

• 18 Januari 2011 - 14:40

Maja:

Heey Birgit!

Ik hoef niet te vragen hoe het gaat... Haha! Echt super allemaal? Ik vind het echt stoer dat je gewoon in NZ zit... Je moet er maar lekker van genieten. Ik zou wel blij zijn als je weer terug op de voetbal bent. Ik mis je en ik denk de rest ook wel... We hebben wel een nieuwe trainer, maar die leer je nog wel kennen...

Ik lees snel je volgende verslag weer, want het is echt leuk om te lezen.
    Have fun :)!!

Liefs.